Diskuze

Brod připravuje přestavbu skiareálu Vysoká. Chce i sedačkovou lanovku

Prodloužit sjezdovku na dvojnásobek, pořídit sedačkovou lanovku, zvýšit počet sněhových děl. Z lyžařského areálu na Vysoké u Havlíčkova Brodu chtějí město i lyžaři vybudovat top středisko na Vysočině. Narazit ale mohou u pozemků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já nevím - nechtělo by to také napsat, jak dlouho trvá průměrně na Vysoké lyžařská sezona a jaká se očekává návratnost této investice?

2 0
možnosti

J25a14n 57K92n44o88b

6. 4. 2014 8:33

Na Vysoké bydlím, lyžařská sezóna zde trvá tak dlouho, jak umožní počasí. Pokud je standardní zima, né jako tato, lyžuje se cca 3 měsíce. Takto relativě krátká doba je zapříniněna hlavně faktem, že areál má k dispozici pouze 2 děla. Což je oproti ostatním areálům na Vysočině proklatě málo. Třeba takový Šacberk, který je vzdálený cca 20 km, a sjezdovku má kratší, má děl 9. Pak se i v tomto klimatickém území dá lyžovat stejně dlouho, jako na horách. Vím, že milulý rok Šacberk u Jihlavy lyžoval nějakých 5 měsíců, a přestal jen kvůli nezájmu. Jelikož už bylo jaro, teploty kolem 12°C ale na sjezdovce stále krásných 30 cm sněhu. Návratnost investice by bez pochyby v nějakém časovém horizontu proběhla, což se například nedá říci o jiných investicí města, například hokej, kam se rvou nehorázné peníze a nikdy se to nevrátí.

0 0
možnosti

Ikdyz nejsem mistni a zavidel bych jim to, tak to neberte tak jednostrane, ze na tom vydela pouze majitel. Je to dlohodoba prilezitost pro cely region, prilaka to lidi a ty budou utracet penize na sjezdovce, na jidle, mozna i na ubytovani a treba se i vracet v lete. To vytvori urcite i pracovni mista. Myslim ze EU vyhazuje dotace na mnohem vetsi blbosti.

0 0
možnosti

P48a50v26e24l 74Ř46a94p32e95k

26. 3. 2014 12:33

Tohle je typický omyl. Ano, lidé budou utrácet peníze, další peníze se budou utrácet skrze dotace, na vybudování něčeho, co by na tom místě přirozeně nevzniklo.

Jenže to má malý háček. O co více se tady utratí, o to méně se utratí za jiné věci, často však užitečnější. K prosperitě se opravdu nedá prolyžovat, proto platit něco takového z eráru a navzdory nesouhlasu dotčených považuji za zločin.

2 1
možnosti

P93a89v44e51l 53Ř89a42p19e22k

26. 3. 2014 11:29

Jasně, zase dotace a zase nesmysl, v tomto případě sjezdovka tam, kde není sníh a kde pořádně mrzne jen pár dní v roce Rv

Ať si to laskavě zaplatí ze svého ten, kdo to tolik potřebuje. Všem ostatním snížit daně, ať se sami rozhodnou, co si za své peníze koupí.

2 1
možnosti