Okrajová ulice v Třebíči. Nalevo je dům Otakara Dvořáka, vprav o je překladiště

Okrajová ulice v Třebíči. Nalevo je dům Otakara Dvořáka, vprav o je překladiště odpadu. Hned za zdí je rampa, na kterou vyjíždějí náklaďáky a sypou do kontejnerů odpad. Firma AVE po prvních protestech doplnila na plot síť, aby částečně tlumila prašnost a poletující lehký odpad, hlavně mikrotenové sáčky. | foto: Hana Jakubcová, MAFRA

Areál překladiště odpadků v Třebíči lidem páchl. Firma se přestěhuje

  • 1
Společnost AVE, která má v Třebíči na okraji průmyslové zóny v sousedství Kosmákovy ulice překladiště komunálního odpadu, svůj provoz přestěhuje dál od rodinných domů - do bývalého Agstavu v Hrotovické ulici.

Učiní tak po vlekoucích se sporech s lidmi, kteří bydlí v sousedství současné provozovny. Ti si stěžují na prach, hluk, zápach a poletující nepořádek.

Spory vypukly loni na sklonku jara, kdy AVE postavila vyvýšenou plošinu u plotu v těsné blízkosti obydlené zóny. Auta z této rampy sypou nepořádek do kontejnerů.

"Záleží na vyřízení všech povolení. Komplet celý provoz i s kancelářemi chceme odstěhovat v průběhu listopadu," řekl regionální ředitel AVE Marcel Benda.

Lidem se do řešení sporu podařilo vtáhnout zdejší radnici. A starosta Pavel Heřman zmínil, že se chystá změna územního plánu, která podobný typ podnikání v tom místě příště nedovolí.