(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Opilý chlapec si vyrazil zuby, kvůli strachu z rodičů bájil o přepadení

  • 0
Týden se policisté na Havlíčkobrodsku věnovali případu přepadení sedmnáctiletého mladíka. Nakonec zjistili, že si chlapec celou událost vymyslel. V opilosti upadl a vyrazil si dva zuby. A protože se bál reakce rodičů, přišel s historkou o přepadení.

Vše se mělo odehrát v noci na sobotu 16. února ve Štokách před místním kulturním domem. Událost oznámil policistům sám poškozený chlapec.

„Vypověděl, že ho na diskotéce neznámí pachatelé vyzvali, aby s nimi šel ven, a pak ho venku fyzicky napadli a měli mu dokonce vyhrožovat s nožem v ruce,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté společně s kriminalisty údajné místo činu ohledali, vyslechli každého, kdo měl k incidentu co říct, a týden pátrali po neznámých útočnících. Až pak zjistili, že vše dělali naprosto zbytečně, mladík si celé přepadení vymyslel.

„Bál se reakce svých rodičů, protože si při pádu v podnapilém stavu přivodil zranění a vyrazil si dva zuby. Kriminalisté proto tento případ odložili, neboť se nestal,“ konstatovala Čírtková.

Přepadení sedmnáctiletého chlapce ilustruje, kolik zbytečné práce často policii a kriminálku zatěžuje. Její příslušníci musejí prověřovat každé oznámení.

„Když pak prověřováním, výslechem svědků a dalším šetřením zjistí, že si oznamovatel celou věc vymyslel, byla jejich práce a veškeré vynaložené úsilí zcela zbytečné. A to by si měli všichni, kteří úmyslně oznamují vymyšlené události, uvědomit,“ podotkla policejní mluvčí.

Podle dřívějších údajů vysočinské policie je právě přepadení nejčastějším skutkem, který si lidé vymyslí. Před pěti lety takových přepadení na Vysočině bylo dokonce sedmdesát procent ze všech oznámených trestných činů tohoto druhu.