Momentka z prvoligového utkání Jihlava - Šumperk

Momentka z prvoligového utkání Jihlava - Šumperk | foto: Jaroslav Šnajdr, MAFRA

Sedm výher! Oslabená Jihlava válí, uspěla také v Benátkách

  • 0
Ani trojice venkovních zápasů v řadě neukončila aktuální vítěznou sérii hokejistů Dukly Jihlava. Svěřenci kouče Vlka porazili Beroun, Havířov i Benátky nad Jizerou.

Z úvodních patnácti zápasů aktuální prvoligové sezony nedokázali bodovat pouze ve dvou – na ledě lídra soutěže z Mladé Boleslavi (0:4) a v domácím derby s Havlíčkovým Brodem (1:3).

Jenže právě porážka s rivalem z Vysočiny, kterou Dukla utrpěla na začátku října, jihlavské hokejisty nastartovala. Svěřenci kouče Petra Vlka vyhráli všech následujících sedm střetnutí a nezastavila je ani poslední třízápasová série na hřištích soupeřů.

V Berouně (3:2 na nájezdy), v Havířově (5:3) a v Benátkách nad Jizerou (4:3 po prodloužení), Dukla vybojovala sedm z devíti možných bodů. "Samozřejmě, že nás to těší. Každý bod z venkovního zápasu je dobrý," připouští jihlavský obránce Jiří Dobrovolný.

Chybějící bod z Berouna? Nemá smysl spekulovat

Přitom nechybělo mnoho a Dukla mohla mít dokonce ještě o bod více. V Berouně inkasovala vyrovnávací branku na 2:2 pouhou vteřinu před koncem základní hrací doby – v čase 59:59.

"Hraje se do poslední vteřiny, soupeři se podařilo vyrovnat, to se stává," krčí rameny Dobrovolný, který v klíčovém momentu svému týmu chyběl. "Byl jsem vyloučený, hráli jsme ve čtyřech, Beroun v šesti a dokázal toho využít," mrzí Dobrovolného. "Ale nakonec jsme vyhráli na nájezdy, takže jsme prémiový bod nakonec získali," oddechl si zkušený obránce. "Navíc jsme se z toho poučili a v Havířově jsme nic podobného nedovolili," doplnil pozitivní aspekt.

"S bodovým ziskem z těch tří venkovních zápasů jsme samozřejmě spokojení," uvedl jihlavský brankář Lukáš Sáblík. "Nebudeme řešit nějaké detaily. Spekulovat, že se někde dal ještě získat bod," uťal podobné úvahy.

Velká marodka? Mladíci dokážou zraněné hráče zastoupit

Jihlava může být navíc spokojená, v posledních zápasech se musí obejít bez řady zraněných hráčů. "Když se na náš tým podíváme, zjistíme, že nám trochu chybí kvalita. Trápí nás marodka, na které jsme před zápasem v Benátkách měli pět hráčů, a ve druhém střídání nám odstoupil další," mrzí asistenta trenéra Dukly Františka Zemana čerstvé problémy útočníka Veleckého.

"Není to příjemná situace," připouští Dobrovolný. "Bohužel, skoro každý zápas nám někdo vypadne. A marodi se vrací pomalu," všímá si Sáblík. "Ale kluci, co přijdou, dokážou marody plnohodnotně nahradit. Takže zatím to jde. Snad to nějaký zápas vydrží," doplnil své přání.

Velký počet zranění Dukle neuškodil ani v Benátkách nad Jizerou, kde Jihlava ve středu vyhrála 4:3 v prodloužení. Třemi kanadskými body se na tom podílel právě Dobrovolný (1 + 2).

"V mém věku už pro mě nejsou body důležité. Mým úkolem je hlavně bránit. Fanoušci jsou sice rádi, když bodujete, ale já hlavně chci vyhrávat," usmívá se.

"Ale jsem samozřejmě rád, že jsem už odmazal tu nulu ve statistice vstřelených gólů," připustil střelec branky, která Dukle v prodloužení přinesla premiérový druhý gól. "Já jsem ve své kariéře moc těch vítězných branek nedal, takže jsem samozřejmě rád," dodal 33letý bek.