ZŮSTAŇ VZADU. Havlíčkobrodský hokejista Jonáš Fiedler uniká Vladimíru Brožovi z

ZŮSTAŇ VZADU. Havlíčkobrodský hokejista Jonáš Fiedler uniká Vladimíru Brožovi z Třebíče, jemuž ve vzájemném zápase první ligy nevyšel pokus obejít ho. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Rozjetá Třebíč se nebojí slov, do Hradce prý jede zvítězit

  • 0
Sobota jako tradičně patří dalšímu kolu první hokejové ligy a rozjetá Třebíč vyjíždí na led Hradce Králové. V úvodní čtvrtině Horáci doma podlehli Východočechům 2:4, na to už se ale kouč Kamil Pokorný neohlíží.

"Z Hradce máme respekt, ale žádné utkání není lehké," vysvětluje. "Včera jsme si na tréninku řekli, že chceme zvítězit, tak za tím jdeme," prohlásil.

Hokejisté z Vysočiny navíc přišli na to, co mají oproti minulému vzájemnému zápasu zlepšit. "Zjistili jsme, že když dostaneme Hradec pod tlak, máme šanci je porazit. V opačném případě bude produktivní soupeř," dodal Pokorný.

Hokejové menu

I. liga 15. kolo SOBOTA: Olomouc – Litoměřice, Hradec Králové – TŘEBÍČ, Benátky nad Jizerou – Ústí nad Labem (vše 17.00), JIHLAVA – Šumperk, Beroun – Kadaň, Chomutov – HAVLÍČKŮV BROD (vše 17.30), Most – Písek (18.00)
II. liga – Střed 13. kolo
SOBOTA: Technika Brno – Hodonín, Břeclav – Kutná Hora (oba 17.00), CHOTĚBOŘ – ŽĎÁR NAD SÁZAVOU (18.00) ZÍTRA: Nymburk – PELHŘIMOV (17.00), Jindřichův Hradec – Kolín (18.00).

O prodloužení série domácí neporazitelnosti se pokusí také hráči jihlavské Dukly. Ti budou hostit Šumperk, se kterým v první čtvrtině sezony prohráli 1:3. "Minule to nebylo ideální, to jsme věděli, ale nyní máme formu. Proto věřím, že navážeme vítězstvím," doufá jihlavský trenér Petr Vlk.

Na úspěšnou šňůru na vlastním ledě se ale Jihlavané neohlíží. "Tohle mi vůbec neřešíme. Pro nás je podstatné, abychom šli zápas od zápasu a postupně sbírali body," soudí kouč Petr Vlk.

Ostré utkání bude také k vidění na ledě nové chomutovské arény, kam jedou havlíčkobrodští Rebelové. Ti na úvod sezony v Kotlině zvítězili 5:4. "U nás se nedá říct, že bychom v posledních zápasech hráli špatně, ale nedokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce," zpětně hodnotí kouč Petr Novák.

Stejně jako jejich krajští kolegové si jedou pro vítězství. "S Chomutovem máme dobrou bilanci, proto doufám, že se nebude opakovat minulý propadák v závěru," vrací se Novák ke zbytečné dvoubodové ztrátě v Šumperku.