Momentka z utkání Jihlava - Hradec Králové.

Momentka z utkání Jihlava - Hradec Králové. | foto: MF DNES

Nastavený čas svědčil Jihlavě, Havlíčkův Brod znovu vyšel naprázdno

  • 0
Až nastavený čas musel rozhodnout o vítězích dvou druhých bitev čtvrtfinále play-off první hokejové ligy, do kterých se zapojily celky z kraje. Po šedesáti minutách totiž v Jihlavě, kde domácí Dukla hrála s Hradcem Králové, svítil výsledek 1:1. V Chomutově, kde se představil Havlíčkův Brod, pak trval stav 2:2.

Prodloužení však vyšlo pouze jedinému zástupci Vysočiny. V čase 68:45 trefil horní růžek hradecké branky Adam Zeman a poslal Jihlavu do vedení 2:0 v sérii.

Naopak hostující Rebel ve čtvrté minutě nastavení v Chomutově špatně střídal, Piráti se dostali do přečíslení dvou na jednoho, které po přihrávce Gajovského proměnil Grof.

Třebíč úvodní brankou rozdráždila smečku Lvů

Havlíčkův Brod se tak z výletu na sever Čech vrací s prázdnou. Ještě hůře se však v místních končinách dařilo Horácké Slavii Třebíč. Ta na ledě vítěze základní části z Ústí nad Labem v pondělí podlehla 0:5, v úterý dokonce 2:8!

Přitom ve druhém utkání dokázala jít do vedení, když se v osmé minutě prosadil Petruška. Jenže tím jako by hosté rozdráždili místní Lvy. Ti nejprve odskočili do vedení 5:1 a když Třebíč v závěru druhé části Čechem snížila, přidali ve třetí třetině další tři zásahy.

Dvacetiletý gólman Horácké Slavie Šimon Hrubec, který v dlouhodobé části svůj tým táhl, tak v úvodních dvou čtvrtfinálových zápasech inkasoval už třináctkrát.

"Vážíme si toho, že play-off můžeme vůbec hrát, navíc s tak kvalitním soupeřem," uvedl po úvodním zápase třebíčský trenér Kamil Pokorný. "Na úterý se připravíme, začneme opět od 0:0. Stát se může všechno," věřil. "Budeme chtít bojovat a ponaučit se z některých chyb." To se však jeho svěřencům absolutně nepovedlo.

Play-off pokračuje třetími zápasy v pátek, kdy se čtvrtfinálové série přesouvají na led hůře postavených týmů.