Jihlavské florbalistky.

Jihlavské florbalistky. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Jihlavské florbalistky se blýskly na turnaji Fat Pipe

  • 0
Nečekaného úspěchu se o víkendu dočkaly extraligové florbalistky FBŠ AL INVEST Jihlava, které na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji Fat Pipe Cup 2011 v Ostravě postoupily do závěrečných bojů o medaile.

V nich sice nováček nejvyšší soutěže podlehl jak v semifinále, tak i v zápase o třetí místo, přesto lze přípravný turnaj, na kterém nechybělo deset ze dvanácti extraligových celků a týmy z Polska a Slovenska, hodnotit pozitivně.

"Každopádně to vnímáme dobře," potvrdil s úsměvem asistent jihlavského trenéra Peterky Jan Šmarda. "Bylo vidět, že jsou holky na sezonu dobře připravené. Dokázaly porazit i Chodov, který si letos věří na medaile v extralize," pochvaloval si čtvrtfinálové vítězství 3:2.

V dalších utkáních však již jihlavským florbalistkám "zvlhl střelecký prach". V semifinále AL INVEST podlehl FBC Liberec 0:2, v souboji o bronz pak domácímu FBC Remedicum 0:1. "Náš výkon v semifinále trochu poznamenalo to, že mezi utkáním s Chodovem a Libercem jsme měli jen hodinu oddech," litoval Šmarda. "Podle výsledků bylo vidět, že jsme se soustředili hodně na obranu. Na obou stranách padlo minimum branek," doplnil jihlavský kouč.

Jedinou výjimkou z tohoto pravidla byla výhra v základní skupině C, v jejímž úvodu Jihlava rozstřílela Rožnov 4:0. Úvodní utkání v mistrovské soutěži čeká jihlavský celek o víkendu 17. a 18. září, kdy doma nejprve v sobotu hostí brněnské Židenice a o den později Olomouc.