Miroslav Třetina

Miroslav Třetina | foto: Luboš Vácha

Víkend z pohledu Třetiny? Nejprve vítězství, pak stěhování

  • 0
Zdá se, že hokejisté Havlíčkova Brodu načasovali formu ideálně. V posledních šesti kolech pokaždé vyhráli za tři body a dvě kola před koncem základní části se posunuli na první místo druholigové skupiny Jih.

„Tak asi jo, asi jsme to načasovali dobře,“ usmíval se nejstarší hráč Bruslařského klubu Miroslav Třetina. Útočník, který na konci ledna oslavil už devětatřicáté narozeniny, je pořád nejproduktivnějším hráčem Bruslařského klubu. V letošní sezoně už posbíral 58 kanadských bodů.

„Asistence jsem měl tak nějak pořád, ale na to, kolik mívám v zápase šancí, bylo docela málo gólů. Naštěstí i to se v poslední době zlepšilo,“ připomněl Třetina, že v sobotu proti českobudějovickému David Servisu (Brod vyhrál 7:1) vstřelil gól už ve čtvrtém utkání v řadě.

Lídr brodského týmu je kromě své trvalé chuti bodovat a vyhrávat známý také tím, že občas vystupuje na nejrůznějších akcích jako zpěvák a kytarista. Mnohdy dokonce vyráží na vystoupení rovnou ze sobotního utkání.

„Tentokrát jsem ale zašel jen s klukama na večeři, šetřil jsem síly. Konečně se nám povedlo dostavět barák, takže celou neděli jsem si vyhradil na stěhování,“ prozradil s úsměvem brodský útočník. „Kytara musí týden počkat.“

Ve zbytku základní části čeká na Brod už jenom souboj na ledě rivala z Pelhřimova a domácí zápas s Pískem.

„I když jsou to týmy ze spodku tabulky, nesmíme je podcenit. Jednak chceme zůstat první a pak bychom taky rádi posbírali víc bodů než Šumperk. Abychom v případě, že na něj později v play off narazíme, začínali doma,“ svěřil se s plány Třetina.