František Komňacký

František Komňacký | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Vysočina hraje v Tipsport lize o semifinále. Postup zajistí výhra

  • 0
Vítězství = postup. Jasnou rovnici mají před sebou prvoligoví jihlavští fotbalisté. Pokud v sobotním utkání Tipsport ligy v Brněnských Ivanovicích porazí druholigové Znojmo, zajistí si účast v semifinále tohoto zimního turnaje. "My chceme vyhrát každý zápas. A tento není výjimkou," říká trenér FC Vysočina František Komňacký.

Že by tabulku skupiny C, ve které Jihlavě po třech zápasech patří první příčka, nesledoval? "Samozřejmě že o vývoji skupiny víme. Že bude zápas se Znojmem duelem o postup, však pro nás není tolik důležité. My bychom hlavně už v přípravě chtěli ukázat, že naše mužstvo má sílu."

Jihlava dosud ani v jednom z dosavadních utkání neprohrála. Brno a Slovácko rozstřílela 4:0, se Zlínem remizovala 1:1. Ve třech duelech tak inkasovala jen jedinou branku - navíc z penalty.

"To je pro nás určitě pozitivní," těší Komňackého, který si uvědomuje, že jeho tým měl v podzimní části nejvyšší soutěže druhou nejvíce inkasující obranu v lize. "Nechceme podlehnout žádnému sebeklamu, ani nyní nehrajeme vzadu bez chyb. Ale je povzbudivé, že moc branek nedostáváme. A přitom hrajeme s relativně silnými soupeři," pokračuje jihlavský kouč.

Ten i v dnešním utkání dá prostor dvěma rozdílným jedenáctkám. "Opět budou dvě party, které to odehrají. My jsme to tak nastolili a docela se nám to osvědčilo," těší Komňackého. "Většinou před zápasy trénujeme, takže alespoň zátěž rozložíme na všechny hráče a uvidíme je v akci."

V útoku proto znovu dostane prostor kompletní čtveřice nových tváří: Kroupa, Ovseannicov, Vaněček a Vašíček. "Všichni mají stejnou šanci, aby se o místo v kádru poprali," říká Komňacký. "A naše hledání útočníků určitě ještě nekončí, stále máme rozjednaná některá další jména," doplnil.