Trenér jihlavských fotbalistů Radim Kučera udílí pokyny

Trenér jihlavských fotbalistů Radim Kučera udílí pokyny | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Na závěr přípravy přivezli jihlavští fotbalisté remízu ze Skalice

  • 0
Fotbalisté FC Vysočina uzavřeli sérii přípravných zápasů před začátkem nové druholigové sezony. Na závěr remizovali ve Skalici 0:0. Celé utkání odchytal gólman Luděk Vejmola.

Sestava FC Vysočina sice znovu doznala oproti předchozí sezoně několika změn, nicméně na postu brankáře zůstává vše při starém. Opět se budou o místo jedničky prát Luděk Vejmola a Vlastimil Veselý.

„O tom, jak budou role rozděleny, se zatím trenéři nebavili. Myslím si, že to budou řešit, až přijdou zápasy. A taky podle toho, jak se nám bude dařit,“ vysvětloval prvně jmenovaný.

V přípravných duelech se oba gólmani víceméně pravidelně střídali, nicméně v generálce na hřišti slovenské Skalice dostal přednost Vejmola. „Myslím, že to byla dobrá prověrka,“ zamýšlel se čtyřiadvacetiletý brankář po výsledku 0:0. „Z obou stran šlo o bojovný zápas. Někdy možná až moc. Ale jak říkal náš trenér, podobná utkání nás budou čekat i v lize,“ dodal.

Letní přípravné zápasy FC Vysočina 2019

Jablonec n. N. – Jihlava 3:0

Viktoria Žižkov – Jihlava 2:1

Jihlava – Prostějov 4:0

Brno – Jihlava 5:2

Vladislav – Jihlava 1:8

Teplice – Jihlava 2:2

Pardubice – Jihlava 2:2

Skalica – Jihlava 0:0

Během devadesáti minut v sobotu nepustil Vejmola za svoje záda ani jednu střelu. „Popravdě řečeno, nebylo moc práce. Soupeř měl v první půli nějaké náznaky šancí, ale jinak nic moc,“ pokračoval gólman v hodnocení závěrečného zápasového testu. „Podle mě jsme měli daleko víc šancí, jen je škoda, že jsme některou z nich neproměnili,“ povzdechl si.

Příprava? Krátká, ale výživná

Celkově odehrála Vysočina v přípravě osm zápasů, přičemž ve dvou z nich zvítězila, třikrát remizovala a třikrát odcházela z trávníku poražená.

„Letos byla příprava o něco kratší než v předchozích letech, včetně volna. Ale náročná byla stejně jako vždycky,“ ujišťoval sympatický rodák z Vyškova.

V loňském druholigovém ročníku patřila Jihlava od začátku k nejlepším týmům. Na první místo sice nedosáhla, ovšem coby druhý nejúspěšnější celek si v závěru zahrála baráž o postup do první ligy.

Ten sice skončil v souboji s Karvinou neúspěchem, nicméně minimálně podobné plány na sezonu má tým trenéra Radima Kučery i pro novou sezonu.

„Samozřejmě, že chceme hrát zase nahoře,“ přesvědčoval Vejmola. „Podařilo se udržet klíčové hráče, takže si myslím, že kvalitu na to, abychom se zase pohybovali v horních patrech, určitě máme,“ nepochyboval. Zároveň si je ale také moc dobře vědom, že ani ostatní týmy ve druhé lize se nehodlají spokojit s málem. „Hlavně Brno je obrovsky našlapané,“ zmínil jednoho z tradičních soupeřů Vejmola. „A taky Dukla Praha či Hradec Králové jsou dlouho pohromadě. Prostě nás nečeká nic lehkého,“ měl jasno.

Nová sezona ve druhé nejvyšší české lize začíná už o nadcházejícím víkendu, ovšem FC Vysočina se do hry dostane teprve za týden v pondělí, kdy se představí v Ústí nad Labem. „Všichni už se těšíme, až to vypukne,“ hlásil Vejmola.