Chomutovský obránce Jeff Jilson

Chomutovský obránce Jeff Jilson | foto: Karel Pešek, MF DNES

Dvě tyčky, neproměněný nájezd. Poté Brod srazil ostudný debakl

  • 0
Hokejisté Havlíčkova Brodu sice v pátém čtvrtfinálovém utkání v Chomutově předvedli sympatický výkon, v klíčových chvílích však selhali. Nakonec prohráli vysoko 2:11 a v play-off končí. Dařilo se naopak Jihlavě, které porazila Hradec 5:3.

Před pátým zápasem čtvrtfinálové série mezi Chomutovem a Havlíčkovým Brodem se očekávalo hladké vítězství domácích Pirátů. A favorit svou pozici na domácím ledě potvrdil.

Rebelové se přitom na severu Čech dlouho snažili. "Jedeme bojovat, chceme sérii vrátit ještě zpátky domů," burcoval před utkáním na klubových stránkách brodský gólman Petr Opršal, který v letošním play-off odchytal 24 minut.

I v úterním utkání totiž dostal přednost zkušený brankář Jaroslav Suchan. A ten brzy musel zpoza svých zad začít lovit puky. Piráti totiž bravurně zvládli nástup do utkání. V jedenácté minutě po zásazích Diviše a Hřebejka vedli už 2:0.

Rebelové sice gólem Semoráda o čtyři minuty později snížili na 2:1, Piráti se však ještě před přestávkou trefili potřetí. A když v polovině zápasu Grof zvyšoval už na 4:1, zdálo se být rozhodnuto.

Jenže hosté ještě dokázali utkání poměrně zdramatizovat. Jen o minutu později Švaňhal trefil tyč a branková konstrukce ve 33. minutě zastavila i pokus Semoráda. Rebelové se tak zásahu na 4:2 dočkali až v 37. minutě, kdy se prosadil Švaňhal.

Kontaktní branku pak mohl z trestného střílení v poslední minutě druhé třetiny vstřelit Kostourek, na Řehoře si ale nepřišel.

Jak se proměňuje nájezd mu ve 43. minutě ukázkově demonstroval domácí Sikora a definitivně hostům zlomil vaz. Domácí pak už dokončili destrukci a užili si vysoké vítězství 11:2.

V nelehké situaci se ocitla i Jihlava, která po dvaceti minutách prohrávala 1:2. V úvodu druhé části však během necelých dvou minut utkání zásahy Hodka a Jeslínka otočila. A když Hradec vyrovnal na 3:3, přidali v posledních pěti minutách góly na 4:3 a 5:3 Ficenc s Hodkem.