Střílí jihlavský útočník tecl.

Střílí jihlavský útočník tecl. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Dvě hrubky, dva rychlé góly a fotbalová Jihlava se vracela bez bodu

  • 0
Pokud byste chtěli sestavit žebříček druholigových soupeřů, na jejich hřiště se jihlavským fotbalistům nejméně vyplatí cestovat, mezi favority by patřil 278 km vzdálený Sokolov.

Zde Vysočina bodovala jen ve dvou z pěti pokusů (v obou za remízu), ve dvou z posledních tří případů se naopak ze severu Čech vracela s výpraskem (0:5 v květu 2005, 1:5 v říjnu 2009).

Uspět v duelu proti domácímu Baníku se svěřencům kouče Romana Pivarníka nepodařilo ani v sobotu. A to i přesto, že se už ve třetí minutě po vlastní brance Dvorníka dostali do vedení.

"V rozmezí 30. a 32. minuty však přišly dvě naše hrubé individuální chyby, které domácí využili k obratu," litoval jihlavský kouč. "Když jsme v závěru poločasu z nevinné akce inkasovali potřetí, byla už naše situace komplikovaná," uznal Pivarník.

Ten přitom připustil, že domácí byli po rychlé vedoucí brance hostů zaskočení. "Zápas v Sokolově jsme po takovém úvodu měli zvládnout.Místo toho jsme utkání po naivních chybách a laciných gólech ztratili," krčil rameny.

Jihlava tak po dvou remízách – 1:1 s Karvinou a 0:0 v Mostě – ztratila další body a ve vyrovnané tabulce se během tří kol propadala ze druhé až na sedmou příčku. "Musíme se nyní maximálně soustředit na závěr podzimu a vytěžit z něj nejvíce bodů," má proto jasno Pivarník.