Čerstvá vůně do kuchyně
Externí obrázek

Věděli jste, že my Češi sníme více bazalky než petržele nebo majoránky? Ano, čerstvé bylinky jsou v našich kuchyních stale populárnější. Každý rok jich spotřebujeme o čtvrtinu víc. Na jednom a půl hektaru skleníků v Suchohrdlech u Miroslavi každoročně zasadí čtvrt miliardy semínek a na konci do našich domácností putuje 5 milionů květináčů s jedním z 12 druhů bylinek. V nejmodernějším skleníku v Evropě společnost Bylinky.cz vytváří zelený prostor, kde je prakticky celý rok jaro. Pořád. Každý rok tu vyroste v květináčích několik milionů bylinek. A tohle všechno zvládne zařídit pouhých padesát lidí. Radost z toho mají i zakazníci PENNY, když si domů z nákupu přinesou čerstvou bazalku a díky ní vykouzlí skvělý salát Caprese.

Externí obrázek

Každý den centimeter

Bylinky rostou doslova jako z vody. Centimetr za jeden nebo dva dny. „Většině bylinek stačí šest až sedm týdnů. Od semínka po vzrostlou rostlinu,“ říká manažer výroby Miloslav Souček. Bylinky se mají v obrovském skleníku přímo skvěle. O dokonalou péči bylinek se stará počítač. Všechny bylinky se sázejí do speciálně připraveného substrátu. Nepřítelem bylinek jsou mšice, chemii ve skleníku ale nenajdeme. O bezpečnost se postarají vosičky. Bylinky.cz jsou určeny pro nejrůznější pokrmy. Když si bylinky přineseme domů doporučuje Miloslav Souček vyndat bylinky z rukávce na podtácek a pravidelně zalévat.

Externí obrázek

A ZDE se můžete podívat na recept na bazalkové pesto, které si vyrobíte z bylinek zakoupených v PENNY, a namažte třeba na čerstvý chléb.

Externí obrázek
  9:00