Minutka je kuchařský výraz pro dobré a rychle uvařené jídlo. Opravdu, i za necelou půlhodinku se dá připravit lahůdka. Přichystejte si všechny ingredience – a hurá na věc!


Topinky s kozím sýrem, chřestem a bylinkami


? Čas na přípravu: 20 minut

? Množství: 4 porce

? Potřebujete: 8 plátků chleba, olej na pokapání, 500?g zeleného chřestu, 200?g měkkého kozího sýra, 1 hrst směsi drobných salátových listů, 1 hrst bylinek (petržel, máta, pažitka), 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý černý pepř



1. Troubu předehřejte na 220 °C. Na plech naskládejte plátky chleba. Pokapejte je olejem. Vložte do trouby a pečte 4 minuty. Pak chleby otočte a pečte dokřupava.

2. Dolní konce chřestu oškrábejte. Poté ho rozložte na druhý plech. Stonky chřestu lehce potřete olejem a osolte. Vložte do trouby k topinkám a pečte 2 až 3 minuty.

3. Mezitím smíchejte salátové listy s bylinkami. Pokapejte je olejem a ochuťte cit­ronovou šťávou, solí a pepřem.

4. Opečené chleby potřete kozím sýrem. Naskládejte na ně opečený chřest a doplňte malým salátem.


  5:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:37