Kurz vaření v Provence se koná na usedlosti Domaine des Peyre pod vedením kuchaře Oliviera Gouina. Vaření s ním má romantické kouzlo, i v zástěře totiž vypadá jako mušketýr.


Jak kurz vaření probíhal, se dočtete v aktuálním vydání Ženy a život, které je právě v prodeji. Najdete v něm i tři recepty na vynikající svačinky po provensálsku. 


Na tomto místě vám přinášíme recept, jak připravit fantastické Provensálské skřivany neboli Hovězí závitky v zelenině.


 

Pro 5 osob potřebujete:


15 tenkých plátků hovězího masa (dělat jen z hovězího!)

250 g mrkve

250 g cibule šalotky

50 g petržele

1,5 hlavy česneku

25 g rajčatového koncentrátu

1/2 dl bílého vína

1 bouquet garni, tedy svazek koření

máslo

olivový olej

Postup:

Připravte si “skřivany”: Plátky hovězího masa rozklepejte hodně na tenko. Položte tři plátky na sebe, smotejte je, spíchněte jehlou – a máte jednoho skřivana.

Připravte si bouquet garni, tedy svazek nebo sáček bylin, který se vaří s pokrmem, ale před podáváním se vytahuje. U masa se většinou dává bazalka, oregano, saturejka, šalvěj, rozmarýn a bobkový list.

V hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem, osmahněte skřivany a odložte je na talíř.

Do hrnce dejte nakrájenou zeleninu a přidejte rajčatovou šťávu. Pak tam vraťte zpět skřivany, deglazujte bílým vínem a vše vařte v mírném varu při nízké teplotě po dobu asi 2 hodiny zaklopené pokličkou. Hlídejte, aby se nepřipálilo. Nejlépe je dát hrnec do trouby na 180 °C.

Podávejte s těstovinami, např. tagliatelle.



  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:57