Na klasického beránka jsme namíchali těsto, které je podle nás to nejbáječnější. Díky tvarohu nikdy nebude suché.

Ingredience

4 vejce
180?g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
250?g měkkého tvarohu
200?g másla
kůru a šťávu z poloviny citronu
250?g polohrubé mouky
1 balíčku kypřicího prášku
50?g strouhaných mandlí

1. Formu si předem vymažte ­tukem a vysypte polohrubou moukou. Celá vejce vyklepněte do mísy robota a za poma­lého šlehání postupně přidávejte cukr smíchaný s vanilkovým cukrem. Šlehejte do pěny.



2. Tvaroh odleželý v pokojové teplotě dejte do jiné mísy. Máslo si rozpusťte a nechte ho lehce zchladnout. Potom ho vešlehejte do tvarohu společně s nastrouhanou kůrou a šťávou z citronu.



3. Dohladka vyšlehaný ­máslový tvaroh pomocí stěrky opatrně vmíchejte do vyšlehané vaječné pěny, aby se hmoty nesrazily. Do jiné ­nádoby pak prosejte mouku s kypřicím práškem.



4. Prosátou mouku s kypřicím práškem postupně zlehka vmíchejte do tvarohové směsi pomocí stěrky. Nakonec zapracujte jemně nastrouhané mandle. Hotovým těstem naplňte formu na beránka a dejte péct.


Spoustu dalších receptů na nejlepší velikonoční dobroty najdete v aktuálním čísle Ženy a život – konkrétně v příloze Chuťovka.


Právě v prodeji za 35 Kč!


  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 10:13