Lahodné křupavé směsi ořechů namíchané vlastní rukou mají jednu velkou přednost – přesně víte, co v nich najdete. Navíc jsou opravdu velmi chutné.


Medovo-bylinková ořechová směs



Pekanové ořechy jsou po upečení neuvěřitelně křehké, mandle jsou zase pěkně křupavé. Díky této kombinaci má směs perfektní strukturu i chuť.


? Čas na přípravu: 20 minut

? Množství: 400?g

? Potřebujete:

150?g nepražených pekanových ořechů

150?g mandlí

2 lžíce medu

50?ml pomerančového likéru

1 lžíci panenského olivového oleje

1 lžičku hrubé soli

2 větvičky rozmarýnu


Jak na to:

Nepražené, neloupané pekanové ořechy a mandle vsypte do mísy. Přidejte med, likér, olej, větvičky rozmarýnu natrhané na menší kousky a promíchejte. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 10 minut.



Více tipů na fantastické ořechové směsi valstní výroby najdete v akutálním čísle časopisu Žena a život, které je právě v prodeji.


  13:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:59