Martin Škoda, kuchař a propagátor boje proti plýtvání jídlem, si pro vás připravil recept na “V celku pečené krůtí prso v bulce se zelným salátem a česnekovým dipem”.
Recept je pro 5 až strávníků, záleží na tom, jak velcí jedlíci jste J A celé vám to zabere zhruba hodinku.
NA KRŮTÍ PRSO
1 kg krůtího prsa v celku, 1 menší lžíce soli, 1 malá lžička bílého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky (značka PENNY), 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1 lžička kurkumy, 2 lžičky mletého sušeného česneku, 2 lžíce rostlinného oleje (značka PENNY)
Ze všech ingrediencí mimo oleje a masa si připravte kořenicí směs. Poté maso ze všech stran směsí dobře posypejte a nechte marinovat alespoň přes noc v lednici. Maso poté potřete olejem a ze všech stran prudce zatáhněte na pánvi, vložte do trouby a při 80 stupních dopékejte asi 40 minut.
NA SALÁT
1/6 bílého zelí, 2 mrkve (značka my BIO), asi 3 lžíce rostlinného oleje, kvasný ocet (podle chuti), sůl, pepř, cukr (podle chuti)
Zelí nastrouhejte nebo nakrájejte na opravdu tenké nudličky, dejte do mísy, pocukrujte, osolte a promačkejte rukou, až změkne. Přilijte olej a ocet. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Přidejte nastrouhanou mrkev a zamíchejte. Salát v lednici vydrží i 4 dny.
NA ČESNEKOVÝ DIP
asi 200 g zakysané smetany (značka BONI), 1 lžíce majonézy (KARLOVA KORUNA), 2 až 3 stroužky česneku, sůl a pepř
Česnek utřete se solí a v misce promíchejte se zakysanou smetanou a majonézou. Dip podle potřeby dochuťte pepřem a špetkou soli.
NA SERVÍROVÁNÍ
Velká hrst okurek Cornichon, hrst polníčku, 100 g anglické slaniny (ŘEZNÍKŮV TALÍŘ), 5 až 6 bulek (podle nálady) Bulky rozpulte, spodní část potřete dipem, přidejte trochu salátu, pár okurek, pěknou dávku nakrájeného krůtího masa, opečené plátky anglické slaniny a nakonec také lístky polníčku. Bulky zaklopte a sbalte na piknik.
Zasoutěžte si na Instagramu Žena a život o 2x nabitou kartu na 2000 Kč do prodejen PENNY. Neváhejte a napište nám do komentářů ZDE!