Ve světě tenhle chladivý dezert frčí tak moc, že vznikají zmrzlinárny, v nichž jsou všechny zmrzliny z ochuceného jogurtu. Do kelímku si natočíte nejlákavější příchuť a navrch si můžete přidat ovoce či křupavé sypání. K nám tenhle trend proniká jen pozvolna, takže můžete zkusit domácí malovýrobu. Chce to trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to!

Součástí aktuálního vydání Ženy a život je i fantastická voňavá letní příloha Chuťovka. Najdete v ní recepty na vynikající letní koláče, dezerty za pár korun i na několik variant ledové kávy. V prodeji právě teď, a to pouze za 35 Kč!


Jedním z hitů letošního léta ovšem zaručeně bude... mražený jogurt!

Jak na to?


Mražený jahodový jogurt (základní recept)


Podle tohoto receptu můžete udělat i mražený jogurt s jiným ovocem.

300?g očištěných jahod
80?g medu
500?g řeckého
jogurtu

1 Očištěné jahody nakrájejte na drobné kousky. Vsypte je do kastrůlku a přimíchejte med. Přiveďte k varu a nechte rozvařit. Potom jahody ponorným mixérem rozmixujte,
propasírujte a nechte vychladnout.
2 Po vychladnutí vmíchejte jahodovou omáčku do jogurtu. Ochucený jogurt přendejte do plastového uzavíratelného sáčku a nechte 3 hodiny mrazit.
3 Pak jogurt rozmixujte. Rozprostřete do kovové nádoby a nechte znovu 3 hodiny mrazit.

NEJLEPŠÍ OVOCNÉ PŘÍCHUTĚ


LIMETKOVÁ
2 limetky omyjte, nastrouhejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. Ve šťávě rozmíchejte 300?g krystalového cukru, pak přidejte kůru a 500?g bílého smetanového jogurtu. 250?ml 33% smetany ušlehejte dotuha a přimíchejte. Nechte do druhého dne mrazit. Poté umixujte a opět zmrazte.

MANGOVÁ
250?g oloupaného nakrájeného manga rozmixujte společně s 50?g medu a 50?ml citronové šťávy. Pak do ovocného pyré vmíchejte 300?g tučného bílého řeckého jogurtu. Minimálně 6 hodin mrazte, potom rozmixujte a opět zamrazte.

JABLEČNÁ
1 nastrouhané jablko, 100?ml vody, 80?g cukru a 1 sáček šípkového čaje vařte asi 15 minut. Pak sáček čaje vyn­dejte a jablko rozmixujte. Vmíchejte 250?g jogurtu. Mrazte 6 hodin, poté rozmixujte a opět zamrazte.

  7:00,  aktualizováno  26. března 2019 11:22