Ve spolupráci s PENNY a kuchařem Martinem Škodou jsme pro vás připravili recept na salát z grilované zeleniny s krémovým dipem ze sušených rajčat a cizrny.

Plánujete oběd nebo večeři s rodinou či přáteli? Nechcete stát hodiny u plotny, ale dát si během chvilky něco lehkého, co oslní strávníky? Tak neváhejte a puste se s námi do toho, vše zabere jen 30 minut!

Externí obrázek

NA ZELENINU

1 cuketa, 1 lilek, 4 papriky (ideálně červená a žlutá, kapie), 2 větší brambory, asi 5 šalotek, 4 lžíce bylinkového pesta, 2 lžíce rostlinného oleje, citron (my BIO), sůl, černý pepř, tekutý med (podle chuti)

Externí obrázek

Pořádně rozpalte gril. Cuketu, lilek a brambory nakrájejte na plátky. Papriky zbavte semínek a naporcujte na středně široké proužky. Šalotku oloupejte a přepulte. Připravenou zeleninu promíchejte s olejem a za občasného otáčení grilujte, dokud se neopeče a mírně nezměkne. Počkejte, až zelenina trochu zchladne, pak ji osolte, opepřete a v míse opatrně promíchejte s pestem. Podle potřeby dochuťte citronem a medem. Před podáváním nechte zeleninu chvíli odpočinout, ať se chutě dobře spojí.

NA DIP

200 g sušených rajčat v oleji SAN FABIO, 100 g čerstvého sýra (žervé), 200 g hummusu, citronová šťáva (podle chuti) my BIO, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Externí obrázek

Sušená rajčata rozmixujte s hummusem a česnekem na jemnou pastu, poté přidejte sýr a ještě jednou promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a citronem.

NA SERVÍROVÁNÍ

200 g balkánského sýra KARLOVA KORUNA, čerstvá bageta nebo chlebové placky, snítka listové petržele

Externí obrázek

Dip rozprostřete na talíř, přidejte salát z grilované zeleniny a pokrm dozdobte balkánským sýrem a petrželkou. Podávejte s křupavým pečivem nebo plackami opečenými přímo na grilu.

Externí obrázek

Zasoutěžte si na Instagramu Žena a život o 2x nabitou kartu na 2000 Kč do prodejen PENNY. Neváhejte a napište nám do komentářů ZDE!

  14:00