Přete se každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy na vánoční menu? My jsme pro tento rok vyzkoušeli úplně nové varianty, které chutnají přímo báječně. Změna je život!

___________________________________________________________________________

Salát s pestem a okurkou


 

Počet porcí:

Příprava: 35 minut  

Ingredience: 1 kg baby brambor, 4 malé salátové okurky, 150 g zakysané tučné smetany, sůl, barevný pepř, na pesto: 40 g loupaných mandlí, 1 stroužek česneku, 3 plné hrsti petržele, 25 g strouhaného parmazánu, 1 lžíce vinného octa, 125 ml panenského olivového oleje 

Postup: 

1. Brambory omyjte. V hrnci je zalijte studenou vodou, osolte a vařte 15 minut. Pak je slijte a zchlaďte ve studené vodě. 

2. Mezitím si připravte pesto. Mandle nasucho na pánvi krátce orestujte, jen aby se zbavily vlhkosti a rozvoněly se. Česnek oloupejte a podrťte plochou nože. Do robota s noži vložte listy petržele, česnek, mandle, nastrouhaný parmazán. Nejprve rozmixujte tyto suché ingredience. Pak přilijte ocet a olej a vše rozmixujte na hrubé pesto. Podle chuti dosolte a opepřete. 

3. Vychlazené brambory oloupejte. Větší překrájejte na poloviny, ty nejdrobnější nechte v celku. Pečlivě je promíchejte s pestem a ­nechte chvilku rozležet. Před servírováním přidejte na kolečka nakrájené malé okurky a na každou porci lžíci zakysané smetany se špetkou soli a čerstvě drceného barevného pepře.

  8:00
Témata: pesto, Okurka, ingredience