Královna jednohubka nebo obložený chlebíček jsou stálice všech banketních stolů. Je to pochopitelné, mají tolik variant, že si každý najde tu svou.

_____________________________________________________________

Krekry s mozzarelou, rajčátky, višňovým džemem a pistáciemi

Množství: 6 kousků 

Příprava: 15 minut

Ingredience: 3 koule mozzarelly, 3 cherry rajčata, 2 lžičky ovocného balzamikového octa, 2 lžíce višňového džemu, 3 křehké chleby, 50 g pistácií, barevný pepř


Postup: 

1. Mozzarelly vyndejte z nálevu, osušte a nakrájejte na kolečka. Omytá cherry rajčátka nakrájejte na plátky. Balzamikový ocet smíchejte s višňovou marmeládou a ochuťte špetkou mletého barevného pepře.

2. Chleby rozlomte na poloviny. Na každý kus rozložte kolečka mozzarelly a cherry rajčat. Kápněte džem a posypte nasekanými pistáciemi a pepřem. 

_____________________________________________________________

Jednohubky s pršutem a hruškou

Množství: 12 kousků 

Příprava: 30 minut

Ingredience: 3 toastové chleby, 3 velké ředkvičky, 1 tvrdší hruška, 1 lžíce citronové šťávy, 100 g majonézy, 1 lžička hrubozrnné hořčice, 2 listy salátu, 6 plátků sušené šunky, výhonky

Postup: 

1. Toastové chleby velmi lehce po obou stranách opečte. Vykrájejte z nich kolečka a nechte vychladnout.

2. Omyté ředkvičky nakrouhejte na tenké plátky. Hrušky nakrájejte na plátky a ponořte do vody s citronovou šťávou.

3. Smíchejte majonézu s hořčicí a lehce jí potřete kolečka toastového chleba. Položte na ně malé kousky salátového listu a kolečka ředkviček. Pak hezky nařaste půlky plátků sušené šunky. Na ni posaďte kousky hrušky a připíchněte stočené plátky ředkvičky. Ozdobte výhonky. 

  7:25
Témata: chléb, ředkvička