Nejoblíbenější a nejprodávanější zmrzlinou je vanilková a hned na druhém místě čokoládová. Zkuste si vyrobit vlastní.

OVOCNÝ NANUK 
Důkladně rozmixujte 250 g ovoce s 250 ml cukrového sirupu (ten uvaříte ze 100 g cukru a 150 ml vody). Do rozmixovaného pyré vmíchejte citronovou šťávu a drobné kousky ovoce. Poté ho rozdělte do formiček a dejte zamrazit, nejlépe přes noc.

BANÁNOVÁ ZMRZLINA 
Oloupejte a na kolečka nakrájejte 3 banány. Promíchejte je s čerstvě vymačkanou šťávou z ½ citronu a vložte do mrazáku v plastovém sáčku asi na 4 hodiny. Zmrzlé banány dejte do mixéru společně se 150 g malin a 150 ml mléka nebo smetany. Rozmixujte dohladka. Zmrzlinu můžete ihned servírovat nebo ji nechat v mrazáku v kovové nádobě.

TIP: Kam zajít na zmrzlinu?

Brno: Zmrzlinář Jakub Gavor produkuje každý den šest neodolatelných druhů zmrzliny v kavárně komár v Brně

České Budějovice: Ve zmrzlinárně Zmrz.li v Hradební ulici zase vyrábí šípkovou nebo řepnou s ibiškem Katka Davidová.

 Praha: V pražské zmrzlinárně Jana Hochteigera Crème de la Crème v Husově ulici můžete ochutnat třeba sorbet z marakuji.

Praha: Ochutnejte například výborný lískový oříšek či kokosovou zmrzlinu v pražském Winefoodu na Smíchově

  14:09