Penny a kuchař Martin Škoda si pro vás připravili další dobrotu na podzimní pohodu!
Penny

NA DÝNI (5 PORCÍ)

500 g dýně, 4 stroužky česneku od českých farmářů, 1 menší cibule, čerstvé chilli (podle chuti), 1 snítka rozmarýnu, asi 250 ml vývaru (drůbeží nebo zeleninový), 300 ml rajčatového pyré, 4 lžíce extra panenského olivového oleje my BIO, 2 lžíce másla BONI, 400 g těstovin SAN FABIO, 80 g parmazánu nebo grana padano SAN FABIO, 250 g bílých fazolí z plechovky, citronová šťáva (podle chuti), sůl a čerstvě namletý pepř

Penny

Dýně zbavte semínek i slupky a nakrájejte na malé kousky. Česnek nakrájejte na plátky. Chilli zbavte semínek a nasekejte najemno. Cibuli také nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a začněte restovat při střední teplotě cibuli, jakmile zesklovatí, přidejte česnek, chilli, snítku rozmarýnu a restujte další asi 2 minuty, přihoďte dýni a ještě krátce zarestujte. Doplňte rajčatové pyré a vývar. Dochuťte solí a pepřem a zhruba 15 minut povařte, ať omáčka zhoustne a dýně změkne. Poté omáčku rozmixujte.

Penny

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, měly by být na skus. Jakmile budou hotové, tak vodu slijte a těstoviny dejte rovnou do omáčky v pánvi. Přidejte fazole (bez nálevu), vše promíchejte, podle potřeby přilijte trochu vody z těstovin a přidejte kousek másla. Mimo vařič vše zamíchejte a dochuťte podle potřeby solí, citronovou šťávou a pepřem.

Penny

NA SERVIS

40 g parmazánu nebo grana padano, hrst rukoly, 100 g opečené slaniny Těstoviny rozdělte do talířů, posypejte nastrouhaným sýrem, opečenou slaninou a rukolu.

Dobrou chuť!

SOUTĚŽ

Zasoutěžte si na Instagramu Žena a život o 2x nabitou kartu na 2000 Kč do prodejen PENNY. Neváhejte a napište nám do komentářů ZDE!

  14:00