Kuchař Martin Škoda ve spolupráci s PENNY pro vás připravil recept na poctivou drůbeží polévku s vaječnými nudlemi a restovanou zeleninou, která vás zahřeje při nadcházejících podzimních sychravých dnech!
Externí obrázek


NA POLÉVKU (5 AŽ 6 PORCÍ)

3 litry vody, asi 1,5 kg drůbežích skeletů, asi 600 g kuřecích stehen Dobré maso, 1 cibule, 1 menší mrkev my BIO, 1 menší petržel, osmina bulvy celeru, 1 lžíce soli, 1 malá lžíce třtinového cukru my BIO, 8 až 10 kuliček černého pepře PENNY

Externí obrázek

Troubu rozpalte naplno. Kosti a stehna položte na plech vyložený pečicím papírem, přidejte rozpůlenou cibuli a česnek, vše osolte, pocukrujte a vložte do trouby. Zapékejte je, dokud se kosti hezky neopečou – bude to trvat minimálně 25 minut. Kosti ke konci obraťte, ať jsou hezky dohněda zbarvené. Opravdu si dejte záležet, vývar, který není z pečených kostí, jako by nebyl. Poté kosti i cibuli a česnek přesuňte do velkého hrnce a zalijte zhruba 2,5 litru studené vody, přidejte trochu soli a kuličky pepře. Přiveďte vodu k varu, teplotu ihned stáhněte téměř na minimum a doplňte zbylých 500 ml vody, tím srazíte teplotu a vývar se nezakalí. Vývar nechte bez pokličky jen tak probublávat minimálně 3 hodiny. Zhruba 40 minut před koncem do vývaru vhoďte očištěnou a na velké kusy pokrájenou zeleninu. Za tu dobu dodá zelenina vývaru správnou chuť, ale nestihne se úplně rozvařit, takže pak půjde využít třeba na náplň do těstovin. Hotový vývar slijte přes síto do čistého hrnce a podle potřeby dochuťte.

NA NUDLE

130 ml mléka BONI, asi 120 g hladké mouky (nebo podle potřeby) PENNY, 2 vejce Karlova koruna, hrst listové petržele, 1 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl a bílý pepř.

Externí obrázek

Mléko metličkou prošlehejte s moukou, přidejte vejce, nakrájenou petržel, lžíci oleje, osolte a opepřete. Těsto by mělo být středně husté. V pánvi rozehřejte máslo a zbylý olej, vlijte těsto nebo jeho přiměřenou část a opečte z obou stran do zlatavé barvy, jako byste dělali palačinky. Hotovou placku srolujte a nakrájejte na nudle.

Externí obrázek

NA SERVÍROVÁNÍ

Větší mrkev, šestina bulvy celeru, 2 lžíce másla, hrst listové petržele.

Zeleninu oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. V pánvi rozehřejte máslo a zeleninu orestujte na skus, zabere to 3 až 5 minut, podle velikosti. Polévku rozlijte do talířů, přidejte nakrájené nudle, restovanou zeleninu, natrhané kuřecí maso, trochu petrželky a pusťte se do toho.

Externí obrázek

Dobrou chuť!

SOUTĚŽ

Zasoutěžte si na Instagramu Žena a život o 2x nabitou kartu na 2000 Kč do prodejen PENNY. Neváhejte a napište nám do komentářů ZDE!

  14:00