Na pikniku se nemusí podávat jen obložené chleby. Když do koše přibalíte i přenosný jednorázový gril, zabavíte se přípravou lahodných dobrot a ještě víc si pochutnáte.

_____________________________________________________________

OPILÉ OVOCE

Počet porcí:

Příprava: 20 minut

Ingredience: 6 malých zralých broskví, 250 g ostružin, 150 g malin, hrst lístků meduňky či máty, 60 ml bezinkového sirupu, 700 ml suchého jablečného cideru, kostky ledu, 700 ml perlivé vody

Postup:

1. Broskve omyjte, rozkrojte na poloviny, zbavte pecek a nakrájejte na velmi slabé plátky. Ostružiny a maliny jen lehce propláchněte a nechte na sítu okapat.

2. Do patentních sklenic rozdělte směs ovoce a lístky meduňky či máty. Zalijte sirupem a ciderem. Promíchejte a nechte chvíli odležet, aby se ovoce ciderem hezky nasáklo. Na pikniku do sklenek dejte led, ovoce v cideru a dolijte perlivou vodou.

TIP: Použili jsme bělomasé ploché broskve. Jdou lépe odloupnout od pecky a jsou šťavnaté a sladké. Pokud s sebou nechcete nosit led, perlivou vodu pořádně vychlaďte a transportujte ji na piknik v termosce.

  10:00
Témata: Ovoce, Piknik, cider, sodovka