_____________________________________________________________
Mozzarella zapečená v olivovém sendviči
Počet porcí: 2 – 3
Příprava: 25 minut l
Potřebujeme: 100 g slaniny, 1 lžička fenyklu, 1 ciabatta (bílý chléb z olivového oleje), 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 250 g uzených minimozzarell, 1 mozzarella (100 g )
Postup:
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji restujte, až začne pouštět tuk. Pak přisypte podrcený fenykl a nechte zchladnout.
2. Ciabattu podélně rozkrojte. Položte ji na plech rozkrojenými stranami nahoru. Potřete rozdrceným česnekem a pokapejte polovinou oleje. Vložte do trouby a pečte asi šest minut, až jsou plochy řezu lehce křupavé a zlatavé.
3. Pak na jednu polovinu naskládejte uzené mozzarelly, natrhanou klasickou mozzarellu a slaninu. Zaklopte druhou polovinou a přimáčkněte k sobě. Povrch potřete zbylým olejem. Vložte do trouby a pečte asi 8 –10 minut, až bude sendvič křupavý, zlatavý a sýr rozpečený.