Mozzarella je naprosto univerzální sýr. Nejen, že báječně chutná v salátech, použít ji můžete i do teplých pokrmů. Mozzarellu rozpuštěnou v křupavém chlebu si zamilujete.

_____________________________________________________________

Mozzarella zapečená v olivovém sendviči


Počet porcí: 2 – 3
Příprava: 25 minut l

Potřebujeme: 100 g slaniny, 1 lžička fenyklu, 1 ciabatta (bílý chléb z olivového oleje), 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 250 g uzených minimozzarell, 1 mozzarella (100 g )

Postup:

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji restujte, až začne pouštět tuk. Pak přisypte podrcený fenykl a nechte zchladnout. 

2. Ciabattu podélně rozkrojte. Položte ji na plech rozkrojenými stranami nahoru. Potřete rozdrceným česnekem a pokapejte polovinou oleje. Vložte do trouby a pečte asi šest minut, až jsou plochy řezu lehce křupavé a zlatavé. 

 3. Pak na jednu polovinu naskládejte uzené mozzarelly, natrhanou klasickou mozzarellu a slaninu. Zaklopte druhou polovinou a přimáčkněte k sobě. Povrch potřete zbylým olejem. Vložte do trouby a pečte asi 8 –10 minut, až bude sendvič křupavý, zlatavý a sýr rozpečený.

  15:00