Dnešní den je ve znamení sladkého, a to nejen takového. Pokud máte rádi cukrovinky stejně jako my, oslavte dnes s námi Mezinárodní den gumových medvídků přípravou receptu na tuto želatinovou dobrotu.

Mlsní želatinoví medvědi

Ingredience:

Na červené medvědy:
2,5 lžíce práškové želatiny
30 ml studené vody
200 g jahodového pyré
1 lžíci medu 


Na bílé medvědy:
2 lžíce práškové želatiny
25 g studené vody
180 g kokosového pyré
2 lžíce medu

Postup:

1. Želatinu zalijte 30 ml vody a nechte 8 minut nabobtnat.

2. Jahodové pyré a med dejte do kastrůlku a ohřejte asi na 40 °C.

3. Nabobtnalou želatinu přidejte do teplého pyré a míchejte, až se želatina zcela rozpustí. Směs vlijte do silikonové formy a nechte v lednici zatuhnout, zhruba 4 hodiny.

Při výrobě bílých medvědů postupujte stejně.

  8:00
Témata: medvěd, želatina, pyré, Med