Ořechy všech druhů, mandle i mandlová hmota zvaná marcipán jsou snad nejoblíbenějšími ingrediencemi při pečení cukroví. Nesmějí chybět při přípravě osvědčených rodinných receptů či neotřelých modernějších laskomin.


Přinášíme ochutnávku z nové voňavé vánoční Chuťovky – přílohy časopisu Žena a život.


Ještě ji nemáte? Tak pospíchejte ke stánku, kde je právě v prodeji. Časopis s přílohou pouze za 32 Kč! Příloha je plná skvostných receptů, které budete mít hned chuť vyzkoušet. Abyste si dokázala představit, jaké laskominy vás tentokrát čekají, přinášíme jeden z báječných receptů.



Pečené marcipánové cukroví


Množství: 25 kusů

Čas na přípravu: 45 minut

Potřebujete:


Na těsto:


250?g marcipánu (40?% mandlí)


nastrouhanou kůru z 1 citronu


80?g moučkového cukru


1 bílek


60?g loupaných mletých mandlí


100?g hladké mouky


Na obalování:


1 bílek


100?g nahrubo nasekaných mandlí


  8:58,  aktualizováno  25. března 2019 19:44