Svět se konečně opět probouzí a s ním i restaurace. Kde mají nejlepší italské speciality? Kam zajít na kvalitní české jídlo? Máme pro vás seznam restaurací, které stojí za návštěvu.

______________________________________________________

Česká kuchyně u Karlova mostu

Restaurace Mlýnec nabízí nejen nádherný výhled, ale i kvalitní zážitkovou gastronomii, na kterou rozhodně nezapomenete. Šéfkuchař Vladimír Vaníček zde připravuje delikatesy pro tuzemské gurmány. Vychutnat si můžete jeho české menu s hovězím jazykem či kachnou se škubánkem. Večeři můžete zakončit sladkou tečkou v podobě větrníku.

Restaurace Mlýnec

Indické speciality i pravá kulajda

Restaurace V Zátiší v pražské Liliové ulici si pro první návštěvníky přichystala ta nejoblíbenější jídla z poslední doby – české a indické speciality i vynikající pokrmy ze všech koutů světa. Ochutnat můžete tradiční kulajdu s hříbky a křepelčím vajíčkem nebo třeba v tandooru pečené tygří krevety marinované v limetách a chilli a mátovokoriandrové chutney.

Restaurace V Zátiší

Chutě Bali a Tchaj-wanu

Pražská restaurace QQ Asian Kitchen se přestěhovala do větších prostor známého hotelu Mosaic House. Majitelé Lee Chang z USA a Nyoman Purnata z Bali ve svých receptech kombinují suroviny typické pro Asii. Pro otevření restaurace na nové adrese vybrali např. vepřová žebírka pěti chutí s korejským kimči, mořského vlka v banánovém listu nebo kachní stehno v kari omáčce.

QQ Asian Kitchen

Poctivá italská bruschetta

Svěží, lehké a barevné, takové je nové menu sítě restaurací Pizza Coloseum, jehož autorem je opět šéfkuchař Marek Rauvolf. „Celou nabídku sestavuji půl roku, takže mě hned po jejím uvedení čeká celý kreativní proces znovu,“ přiznává Marek Rauvolf ještě s tím, že „vše začíná hledáním inspirace v kuchařkách, na internetu nebo při cestách do Itálie“. Pak jídla musí sám několikrát uvařit a ochutnat, než je naservíruje kolegům k prvnímu posouzení.

Pizza Coloseum

Vítěz gastronomických kritiků

Otevřená kuchyně a špičkový servis. I proto je restaurace Bellevue pravidelně doporučována průvodcem Michelin. Vloni se také umístila mezi 25 nejlepšími evropskými restauracemi, a získala tak ocenění Travelers’Choice, společnost TopLife Czech ji zase ohodnotila třemi lvy. V nabídce letního menu najdete tresku s chřestem a kaviárem, mořského vlka na hnědém másle či oblíbené ravioli s krevetami.

Restaurace Bellevue

Nádech Francie na břehu Vltavy

Okouzlující výhled na Vltavu a vynikající jídlo. To nabízí restaurace Občanská plovárna, která se nachází v zrekonstruovaném historickém objektu. Celé menu a koncept má na starost kuchař Jan Mužátko ml. Na česko-francouzském jídelním lístku objevíte například pečené králičí stehno na hořčici nebo sladkou tečku v podobě francouzského toastu Pain perdu. Od června se můžete těšit na letní grilování pstruhů a steaků na terase Plovárny. Horkou novinkou budou také sobotní farmářské a vinařské trhy v prostoru zahrady Občanské plovárny. (Otevřeno bude středa - neděle.)

Občanská plovárna

Italská i česká kuchyně v hostivařském golfovém klubu

Honza a Lukáš – nepřehlédnutelné duo provozovatelů, kteří se potkali před pár lety jako zaměstnanci v jiném podniku – v restauraci Bistro Green vaří a rozlévají jenom to, co sami milují. Ať už jde o jídlo z kuchyně, nebo z pultu, či limonádu, můžete si být jisti, že vám dají to nejlepší, co jsou schopni vyrobit nebo dovézt. Nabízejí především italskou kuchyni, kterou doplňují tradiční českou.

Bistro Green

Bistro Green

  18:00