Jahody se šlehačkou jsou nesmrtelnou klasikou, a proto jsme si pro vás vybrali tento rychlý a chutný recept na jahodové skleničky.


Jahodové skleničky

Počet: 4 porce

Příprava: 20 minut

Ingredience:

600 g jahod

½ malého citronu

80 g cukru krupice

5 g práškového agaru

400 ml smetany (33%)

Postup:

1. Připravte si pět skleniček nebo pohárů. Jahody očistěte a nakrájejte na kousky. Poté 300 g nakrájených jahod rozmixujte a propasírujte přes cedník do kastrůlku. Do husté jahodové šťávy vymačkejte šťávu z citronu. Cukr promíchejte s agarem a přidejte do šťávy v kastrůlku. Přiveďte k varu. Minutu vařte na mírném ohni a metličkou míchejte, až se agar rozpustí. Pak sundejte z tepla a nechte zchladnout asi na 40 °C.

2. Zbylé nakrájené jahody vmíchejte do vlahého jahodového agaru a rozdělte do skleniček. Nechte v chladu zatuhnout.

3. Vychlazenou smetanu vyšlehejte na hustou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na zatuhlé jahody.

Tip: Povrch můžete novátorsky dozdobit mátovým cukrem. Připravíte ho tak, že jemně nasekané lístky máty promnete s krupicovým cukrem. 

  13:16
Témata: Jahody, Cukr, šlehačka