Tento rok není nic jako obvykle a jinak tomu nebude ani o Halloweenu. Větším oslavám brání karanténa. I přesto si můžete svátek užít.

__________________________________________________________________

Dlabání dýní

1. Nejprve zajistěte stabilitu dýně. Pokud se hodně kolébá seřízněte spodní část. Z horní části kolem stopky odkrojte víko, v němž udělejte několik malých dírek pro odvod vzduchu. 

2. Poté pomocí lžíce vydlabejte dužinu. Inspiraci pro obličej dýně můžete najít například na Pinterestu.   

3. Fixou si na dýni nakreslete obličej nebo použijte šablonu, přilepte ji na dýni a nožem nebo špendlíkem vytlačte obrysy.

4. Vyřízněte obličej. Nejlépe se vám bude pracovat s ostrým nožem. Pak už jen stačí dovnitř dýně postavit svíčku a světýlko a máte hotovo. TIP: Vymažte vnitřek dýně vazelinou ať vám nezhnědne.

Zdatnější mohou vytvořit i věnec. Pokud na vyrábění dekorací nemáte čas, nevadí. Spoustu produktů s halloweenskou tématikou nabízí Flying Tiger, Pepco i Moje Párty

Halloween

Pečený čaj

Horké slunečné dny jsou pro letošek už definitivně pryč a s nimi i zahrádka plná letních dobrot. Připomeňte si slunečné dny a zahřejte se pečeným čajem z kvalitního ovoce, který si snadno připravíte i z pohodlí domova.

TIP: Dbejte na to, abyste při jeho přípravě vybírali pouze kvalitní suroviny. Bioprodukty jsou dostupné na farmách hospodařících v režimu ekologického zemědělství prostřednictvím bedýnkových systémů nebo v obchodech pod označením logem biolistu nebo biozebry.

Ingredience: 2 kg oblíbeného ovoce v biokvalitě - jablka, hrušky, švestky, rybíz (SvětBedýnek či Rohlík), 1 kg bio cukru, 1 ks bio citrónu, 1 balíček bio badyánu, 1 balíček bio skořice, 2 dcl rumu

Postup: Jablka, hrušky i švestky použijte zhruba ve stejném poměru. Očistěte je, zbavte pecek a jadřince a nakrájejte je na stejně velké kostičky, kuličky rybízu nechte v celku. Vše promíchejte a přidejte rum. Zasypejte kořením a zakápněte citrónem. Ovoce vložte na pekáč a posypte cukrem. Ve vyhřáté troubě pečte asi 45 minut, občas promíchejte. Jakmile je směs hotová, vyjměte badyán a naplňte připravené skleničky asi do jedné poloviny. Zavíčkujte a převraťte dnem vzhůru.

Pečený čaj

Podzimní kakao s kaki

Lahodné kakaové smoothie plné vitamínů, si zaslouží vaši pozornost. Díky kokosovému mléku vás v dopoledních hodinách nedožene hlad a koření pomůže nabudit organismus v boji proti podzimním plískanicím. 

Ingredience: 1 kaki Persimon Bouquet (v obchodní síti Kaufland, Globus), 1 hruška, 1 pomeranč, 1 lžíci kakaa, 100 ml kokosového mléka, lžička skořice, špetka kurkumy

Postup: Všechny suroviny dejte do mixéru, zalijte je kokosovým mlékem a rozmixujte. Podávat můžete teplé i studené.

Kaki Persimon Bouquet

Halloweenské prsty

Na 20 prstíků potřebujete: 1 balení listového těsta, 10 nožiček kvalitních párků, černé olivy, 5 lžic kečupu Otma, chilli paprička do kečupu dle chuti, 1 vejce na potření , pepř

Postup: Těsto si vyválíte na pomoučené ploše (asi na 0,5cm plát). Těsto by nemělo být příliš tenké, aby se při manipulaci netrhalo, ale ani příliš tlusté, protože v troubě nabyde. Z těsta si vykrájíte dlouhé tenké pruhy coby obinadla. Párky rozkrojíte na půlku a na špičce vyříznete pomocí nože prostor na olivové nehtíky. Půlky párku zabalíte do listového těsta a potřete vejcem. Pečete na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při 200 stupních, nebo dokud nebudou prsty zlaté. Černé olivy nakrájíte na půlky. Prostor na nehtík potřete kečupem a přilepíte půlku olivy. Prsty servírujete s mističkou kečupu a jemně nakrájenou chilli papričkou a pepřem.

Otma

TIP REDAKCE: Chcete si svátek užít bez vaření a pečení? eDelikatesy nabízí elegantně zabalené dárkové balíčky vybrané z nejzajímavějších produktů. Vybraný dárkový balíček vám doručí do 2 pracovních dnů. Halloweenské muffiny, jahody v čokoládě, strašidelný dort nabízí Frutiko

Halloweenský look od Marionnaud

Líčení v duchu padlého anděla je přiměřeně děsivé a sexy zároveň. 

Co je potřeba: make-up, korektor, pudr, rozjasňovač, černá tužka na rty, lesk na rty, černá konturovací tužka, řasenka, světlé a lesklé oční stíny, tekutá tužka s třpytkami (vše seženete v síti Marionnaud)

Postup:

Make-up: Vytvořte lesklý podklad s jemně překrývajícím světlým základem. Anděl by rozhodně neměl mít kruhy pod očima, proto oblast v okolí očí překryjte korektorem. Výdrž make-upu a korektoru prodloužíte důkladným přepudrováním.

Obočí a oči: Na lícní kosti naneste třpytivý rozjasňovač. Pročešte obočí kartáčkem. Na víčka naneste třpytivé oční stíny. Černou konturovací tužkou nakreslete vnitřní linku nad dolními řasami a rozetřete ji tenkým štětcem. Pomocí černé tekuté tužky nakreslete slzy stékající po tvářích. Zaschlé černé slzy poté přetřete konturovací tužkou se stříbrnými třpytkami. Kleštičkami upravte řasy a naneste černou řasenku.

Rty: Zvýrazněte rty ostrou černou tužkou a vyplňte je tak, aby působily temně a nebezpečně.

Líčení
  10:00