Nevíte kam si zajít na romantickou večeři či drink s přáteli? Máme pro vás tipy na ověřené restaurace a bistra, díky kterým zažijete opravdový gastronomický zážitek.

_________________________________________________

Na jednohubky s přáteli

Tapas dobývají svět. Také v Česku letí jejich popularita strmě vzhůru. Důvod? Nejde totiž jen o jídlo, ale i o životní styl. Malé a pestré „jednohubky“ se totiž konzumují výhradně s přáteli. Specialistou na tapas je kosmopolitní The Bistro v Londýnské, kde pestrou kolekci tapas sestavuje Radek David.

Restaurace

Pacific rim fúzní kuchyně

Panasijské kulinářské umění, hudební zážitky s rezidentním DJ, perfektní servis a unikátní prostředí inspirované celým světem, zejména pak Asií. Zažijte neopakovatelnou atmosféru a ochutnejte speciality šéfkuchaře Jana Voráčka v Buddha Baru. Nechybí ani vynikající koktejlová řada Prague Winter Experience.

Restaurace

Sezonní produkty od farmářů z Čech a Moravy

Nota Bene není jen restaurace, ale i místo, kam se lidé chodí dobře najíst a pobavit. Přirozenost a poctivost je promítnuta na každém talíři, ať už jde o drůbeží parfaits třešněmi, ramen, spicy crispy chicken wings, či sticky toffee pudding. Majitele Lukáše Nevyjela a Honzu Letovského můžete vidět v kuchyni i na place.

Restaurace

Exotické chutě a tep velkoměsta

Maso z grilu, brazilské sushi nebo výběr ze salátového baru, to vše formou sněz, co zmůžeš. Restaurace Brasileiro je vyhlášená hlavně díky kvalitnímu masu, které je grilované na ohni. Maso se servíruje formou degustace, vy můžete v klidu sedět s koktejlem v ruce a přitom ochutnávat několik druhů masa, úplně stejný zážitek zažili kuchaři restaurace v Brazílii a chtějí ho dopřát i vám.

Restaurace

Grilování přímo na Vyšehradě

Chcete zažít příjemnou neděli a dobře se najít? Pak vyrazte do restaurace Esprit na sunday brunch. Čeká vás welcome drink, neomezená konzumace specialit z masa a ryb, široký výběr dezertů nebo i tombola. Nejbližší termín konání je v neděli 27. září.

Restaurace

První flexitariánská restaurace

Spojka Karlín – restaurace, kde nikdo nemusí dělat kompromisy, ať už jde o vegana, vegetariána, nebo milovníka masa. Každý se zde dobře nají. Veškerá jídla, která servírují, připravují od základu za použití čerstvých surovin. Kuchaři Honza s Barisem mají dokonce vlastní zahrádky, na kterých pěstují zeleninu, klíčky a bylinky.

Restaurace

Restaurace

Seafood v Norské

Na mořské plody už nemusíte do ciziny. Café Buddha v pražských Vršovicích nabízí od září do konce října výhodné seafood menu. Ochutnejte třeba polévku Tom Yum Nam Khon s krevetami, pražmu Nam Tok Pla či měkkoschránkového kraba.

Restaurace

Pokrmy inspirované zahraničím

Veranda propojená s obývacím pokojem, tak by se dal ve zkratce popsat interiér restaurace La Veranda. Majitel podniku Jurij Kolesnik miluje gastronomii, neustále cestuje po světě a hledá inspiraci. A když cenné úlovky společně se svým šéfkuchařem doladí k dokonalosti, představí je svým hostům.

Restaurace

Kvalitní street food

Dlouhé zapečené bagety se těšily své oblibě již v sedmdesátých letech a ani dnes tomu není jinak. ZONA Bistro, to je letošní nováček na pražské street food scéně. Křupavá bageta z francouzské pekárny Le Caveau, anglický čedar, italský parmazán, houby portobello s lanýžovým olejem nebo pikantní kombinace jalapenos a salámu ventricina. Kterou ochutnáte jako první?

Restaurace

Stylové dezerty

Až se vydáte na podzimní procházku ulicemi starobylé Prahy, nezapomeňte se zastavit v Cafe la Torta. Cukrárna sídlící v Melantrichově ulici připravuje sladká potěšení pro své zákazníky již více než 25 let. Který dezert ochutnáte jako první? Vanilkový mousse, tartaletku s karamelizovanými švestkami, či podzimní palačinku plnou švestek, medových vlašských ořechů přelitou vanilkovou omáčkou?

Restaurace

Originální večerní brunch

Elegantní restaurace La Rotonde ve stylu art deco v hotelu Alcron v čele s Romanem Paulusem nabízí vynikající výběr jídel z mezinárodní i místní tradiční kuchyně. Podzimní novinkou je návrat večerních brunchů nebo tzv. večerní přátelské jednostolové miniparty, které budou probíhat každou sobotu od 18.30 do 21.30 hodin. Po „večeři“ nezapomeňte navštívit vyhlášený BeBop bar, který se nachází v hotelu kousek od lobby. 

Restaurace

Skvostná kolekce čokoládových zmrzlin

Zažijte týden ledové čokolády aneb čokoládová zmrzlina osmkrát jinak. Unikátní akce cukrárny Pietro Gelato , kterou si nesmíte nechat ujít, se uskuteční v týdnu od 21. do 27. září ve vyhlášené řemeslné cukrárně u Karlova Mostu.

Restaurace

Legenda bezlepkové kuchyně

Kuchyni Alriso má pod palcem šéfkuchař Jiří Sus, který se učil u Gabriela Ferrona, známého italského šéfkuchaře. Přijďte ochutnat například carpaccio z chobotnice nebo parmskou šunku s melounem. V menu najdete i 10 druhů rizota, včetně klasiky s šafránem, pro milovníky masa je zde grilovaný stařený rib eye steak. Na závěr můžete vybírat z pravé tiramisu nebo ochutnat originální ananasové ravioli s mascarpone.

Restaurace
  14:00