Stvořit lahodný bochník s křupavou kůrkou je opravdové umění. Možná se to nepovede hned napoprvé, ale nenechte se odradit. Naše kulinární redaktorka Zdeňka pro vás sepsala recept na chléb ze semínek a ořechů, který určitě zvládnete.

_____________________________________________________________

Chléb ze směsi semínek a ořechů

Počet porcí: 1 bochník
Příprava: 45 minut + bobtnání


Ingredience: 150 g slunečnicových semínek, 100 g dýňových semínek, 100 g lněných semínek, 50 g lískových ořechů, 50 g loupaných mandlí, 150 g pohankových vloček, 4 lžíce chia semínek, 4 lžíce psyllia, 1 lžička soli, 1 lžička medul 450 ml vody

Postup:

1. Všechna semínka, vločky, ořechy a psy­llium smíchejte. Přidejte med, sůl a vodu a pečlivě promíchejte.

2. Směs přendejte do velké chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Zakryj­te utěrkou a nechte v pokojové teplotě 12 hodin bobtnat.

3. Troubu předehřejte na 180 °C. Vložte formu s nabobtnalým chlebem a pečte asi 30 minut. Pak chléb z formy vyndejte na plech a pečte dalších 30 minut, aby se vytvořila kůrka.

Proč ho Zdeňka peče?

„Recept jsem dostala od výživové expertky Kristýny. Je vynikající, ale musí se rychle sníst, protože po čase začne vlhnout. Pro otestování si ho můžete udělat do malé formy, a to z poloviční dávky.“

  8:00
Témata: Ořechy, chléb, bochník