Je nesmysl říkat rizoto směsi rýže s čímkoli. Originální italské rizoto je něco úplně jiného a hravě jej zvládnete!

Hříbkové rizoto

Suroviny:
1 menší cibule, 2 lžíce olivového oleje, 400 g rýže, 250 g hřibů, 2 stroužky česneku, sůl, 1000 ml zeleninového vývaru, 50 g másla, 40 g strouhaného parmezánu, tymián na ozdobu



Postup:

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hlubší pánvi osmahneme na olivovém oleji. Přimícháme propláchnutou rýži a krátce osmahneme. Přidáme houby, oloupaný a pokrájený česnek, osolíme a restujeme asi 5 minut.


2. V hrnci přivedeme k varu vývar a necháme ho probublávat. Do pánve pak přilijeme tolik vývaru, aby byla rýže potopená, a mícháme, dokud se nevstřebá. Poté přilijeme další část vývaru a takto postupujeme asi 15-20 minut.


3. Rizoto odstavíme, na závěr přimícháme máslo a parmezán. Před podáváním dozdobíme snítkami tymiánu.


Doba přípravy 35 minut.

1 porce obsahuje 2414 kJ/577 kcal

Počet porcí/kusů 4


  9:29,  aktualizováno  25. března 2019 21:51