Králičí stehna v alobalu
Suroviny: 4 králičí stehna, 2 stroužky česneku, 1 lžička čerstvého tymiánu, 60 g anglické slaniny, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička kremžské hořčice, 2 lžíce oleje, 2 lžíce bílého vína, sůl?
Příloha: 300 g brokolice, 8 mladých mrkviček s natí, 2 kedlubny, sůl, lžíce másla
?Postup:
1. V misce smícháme česnek, čerstvý usekaný tymián, pepř, hořčici, víno, olej a sůl. Vzniklou směsí potřeme stehna a položíme je na alobal. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, dobře zabalíme a necháme asi půl hodiny odležet. Potom stehna pečeme při 150 °C asi 50 minut.
2. Mrkev a kedlubny oloupeme, brokolici opereme a nakrájíme na růžičky. V osolené vodě nejprve povaříme mrkev, přidáme na plátky nakrájené kedlubny a po třech minutách varu i brokolici. Po dalších dvou minutách varu zeleninu zchladíme v ledové vodě a necháme ji okapat.
3. Upečená králičí stehýnka podáváme se zeleninou krátce prohřátou na másle.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 1262 kJ/301 kcal
Počet porcí/kusů 4