Rychlá zeleninová polévka
Suroviny: 500 g kedlubny, ?200 g mrkve, ?50 g řapíkatého celeru, ?100 g kapustiček, ?50 g hrášku, ?2 brambory, ?1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?3 lžíce oleje, ?1000 ml zeleninového vývaru, ?2 malá rajčátka, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?petrželka na ozdobení
Postup:
1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na kolečka, řapíkatý celer na plátky a kapustičky překrojíme. Hrášek očistíme, brambory oškrábeme a rozkrájíme. Cibuli a česnek nasekáme najemno.
2. V hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek, přidáme zeleninu a vše osmahneme. Zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
3. Nakonec přidáme překrojená rajčátka a polévku prohřejeme. Dochutíme solí a mletým pepřem. Hotovou polévku nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1031 kJ/246 kcal
Počet porcí/kusů 4