Polévka je grunt! A v chladných měsících to platí dvojnásob!

Květáková polévka se sýrovými toasty

Suroviny:
1 cibuli, ?50 g másla, ?1 květák, ?2 brambory, ?asi 700 ml zeleninového vývaru, ?1 bageta (120 g,) ?asi 100 g čedaru, ?200 ml smetany, ?sůl, ?mletý bílý pepř, ?1 vaničku řeřichy



Postup:

1.
Na másle v hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěný, na malé růžičky rozebraný květák a oloupané, na malé kostičky nakrájené brambory. Zeleninu orestujeme a zalijeme vývarem. Zvolna ji necháme vařit.

2. Bagetu nakrájíme na plátky. Krajíčky rozložíme na plech a posypeme nastrouhaným sýrem. V troubě je při 190 °C necháme zapéct dozlatova.

3. Základ na polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Polévku dochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní řeřichu. Servírujeme ji se sýrovými toastíky.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 1647 kJ/393 kcal

Počet porcí/kusů 4


  9:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:22