Leerdammer
Polotvrdý sýr z kravského mléka patří ke známým holandským sýrům. Má krémovou texturu a vůni podobnou ementálu.
Mozzarella
Pravá mozzarella se vyrábí v Itálii z nepasterizovaného buvolího mléka. K její výrobě se ale často používá i mléko kravské. Výborně chutná na pizze nebo s rajčaty a bazalkou.
Montsegur
Francouzský lisovaný polotvrdý sýr z oblasti středních Pyrenejí. Tento je vyroben z ovčího mléka a má osobitou, typickou vůni i chuť.
Parmezán
Patří k nejznámějším a nejstarším sýrům. Je to oblíbený tvrdý italský sýr vynikající svérázné chuti, vyráběný podle tradičních receptur z kravského mléka.
Camembert
Jemná francouzská lahůdka z kravského nepasterizovaného mléka s jemnou plísní na povrchu. Vyrábí se od 18. st. v Normandii.
Cabécou
Vyrábí se ve francouzských Pyrenejích. Je to malý měkký sýr jemné ořechové chuti z nepasterizovaného kozího mléka. Jí se čerstvý nebo 10 až 15 dní uzrálý.