Pyré z jablek a manga

Vystačí na: asi 4 sklenice a 375 ml

Doba přípravy: asi 35 minut


Přísady: 600 g manga oloupaného a nakrájeného, 300 g jablek očištěných a nakrájených, asi 100 ml vody, 1 Vanilkový lusk „Bourbon“ Dr.Oetker, 1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker



Příprava:

1. Mango společně s jablky rozmixujeme pomocí ponorného mixéru na jemné pyré a přidáme vodu.



2. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem vyškrábneme dřeň a přidáme do pyré. Ve velkém hrnci ovocnou směs dobře promícháme s Extra želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.



3. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku. 


Tip: Pyré podáváme s lívanci nebo palačinkami.


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:44