Připravili jsme pro vás výběr receptů ze sladkovodních ryb. Dobrou chuť!

Candát s ořechy

Suroviny:
800 g filetu z candáta, 1/2 celeru, 2 mrkve, 2 bobkové listy, sůl, 2 lžíce másla, 2 lžičky cukru, 100 g vlašských ořechů, drcený pepř, 2 lžíce hladké mouky



?Postup:

1. Filety z candáta nakrájíme na porce. Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme společně s bobkovými listy do vroucí osolené vody. Přidáme porce nakrájeného candáta a vaříme asi 15-20 minut.


2. Mezitím necháme na pánvi s máslem zhnědnout cukr, přisypeme nahrubo nasekané ořechy, špetku pepře a hladkou mouku. Orestujeme, přilijeme asi 100 ml vývaru z candáta a povaříme.


3. Do omáčky vložíme porce ryby a necháme prohřát. Pak candáta položíme na uvařenou zeleninu a přelijeme omáčkou s ořechy. Podáváme s vařenými bramborami.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 2057 kJ/491 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:27