Jestli jste neměli štěstí v lese, můžete polévku připravit ze žampiónů nebo hlívy ústřičné.


Suroviny:


3 lžíce másla, 1 velký pórek (nakrájený na kolečka), 2 hrsti nakrájených tmavých žampionů, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hladké mouky, 1 l kuřecího vývaru, 2 snítky tymiánu, sůl a pepř, 200 ml smetany ke šlehání



Postup:


1. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut.


2. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.


3. Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.



4. Povařte asi 10 minut.



5. Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte. 


TIP: Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí.





Recept dne sponzoruje Cuisinox


  7:22,  aktualizováno  25. března 2019 20:57