Tyhle pikantní přísady vám vylepší kuchařské umění i podzimní kondici.

1. Zázvor


Jak vám prospěje:

  • urychluje trávení

  • zásobí tělo až čtyřiceti různými antioxidanty, které chrání buňky před stárnutím a rakovinou

  • čaj ze zázvoru má všestranné léčivé účinky


Co dochutí:

  • ryby a mořské plody

  • maso, drůbež a polévky

  • čerstvý dodá jídlu zajímavou citronovou příchuť

  • naložený nebo sušený osvěží pečivo a dezerty


2. Koriandr


Jak vám prospěje:

  • působí proti stresu

  • zmírňuje nadýmání

  •  snižuje hladinu cholesterolu

  • diabetikům příznivě ovlivňuje hladinu cukru v krvi, protože jeho semena podporují uvolňování inzulinu


Co dochutí:

  • omelety a polévky, přidává se až po vaření

  • pečivo, cukrovinky a likéry

  • kuskus a ragú

  •  používá se při nakládání hub, červené řepy a zelí nebo při uzení masa