Křupavý kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji, servírovaný na citrónové rýži
Recept: 150g grilovaný kuřecí steak, sůl, pepř, 1/8 másla, olivový olej, kousíček skořicové tyčinky, lístky z půl hrsti čerstvé šalvěje, kůra ze dvou citrónů, 2 stroužky česneku, 130ml mléka
Postup:
Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem), vymazaný hrudkou másla a olivového oleje). Zprudka ogrilujeme až do zlatavé barvy z obou stran a sundáme maso z grilu. Máslo s olejem slijeme z pánvičky pryč. Na dně pánvičky zůstanou neskutečně dobré přípečky, které pak dají jídlu skvělou karamelovou chuť. Kuřecí steak vrátíme do pánvičky, přidáme ostatní ingredience a vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme 15-20min. S citrónovou kůrou se mléko trochu srazí a vznikne dokonalá omáčka.
Citrónová rýže:
Rýži uvaříme dle návodu pro přípravu (my budeme používat Italskou kulatozrnnou rýži arborio). Na pánvičce orestujeme proužky citrónové kůry, až začnou lehce zlátnout a poté přidáme scezenou, ještě horkou rýži. Promícháme a přidáme hrst nasekaného koriandru.