Jste milovníky krevet? Vyzkoušejte naše báječné recepty.

Dušená rýže s krevetami

Suroviny: 300 g dlouhozrnné rýže, ?2 cibule, ?3 stroužky česneku, ?asi 3 lžíce olivového oleje, ?1 lžíci kari koření, ?asi 700 ml zeleninového vývaru, ?200 g mražených krevetek, ?150 g mraženého hrášku, ?1 chilli papričku, ?3 lžíce nasekaného koriandru, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?1 limetku



Postup:

1.
Rýži propereme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Vmícháme kari koření. Přidáme rýži a také ji orestujeme. Pak vše zalijeme vývarem, přiklopíme a pod pokličkou necháme velmi zvolna dusit.

3. Když je rýže téměř měkká, přidáme k ní propláchnuté rozmražené krevetky, hrášek, nasekanou chilli papričku a korindr. Vše společně prohřejeme. Rýži dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 1915 kJ/457 kcal

Počet porcí/kusů 4