Chutná a oblíbená ryba má desítky způsobů využití v kuchyni. Udělejte si doma rybí hody!

Lososový tatarák s citrusy

Suroviny:
400 g lososa ?2 šalotky, ?2 lžíce nasekané pažitky, ?2 lžíce olivového oleje, ?2 limety, ?1 pomeranč, ?1 grep, ?sůl, ?bílý mletý pepř

?Na ozdobu: ?hráškové výhonky, lístky salátu, plátky ředkvičky a kvítky tymiánu





?Postup:

1. Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na drobné kostičky a dáme do mísy. Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme k lososovi s nasekanou pažitkou. Přilijeme olivový olej a šťávu z jedné limetky. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme 10 minut odležet v lednici.



2. Zbylou limetu, pomeranč a grep oloupeme a okrájíme bílou slupku. Rozdělíme je na měsíčky a vykrájíme z nich čistou dužinu bez blanek.



3. Na talíře naservírujeme tatarák z lososa. Navrch položíme dílky citrusů a ozdobíme lístky salátu, výhonky hrášku, plátky ředkvičky a kvítky tymiánu. K lososovému tataráku se podává dip ze zakysané smetany.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 1210 kJ/289 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:47