Nudle z rýžové mouky se skvěle hodí k receptům vycházejcích z asijské kuchyně, ale můžete je použít i jako běžnou přílohu.

Salát z rýžových nudlí s hovězím masem

Suroviny: 100 g rýžových nudlí, 200 g zadního hovězího masa, 2 lžíce oleje, 1 svazek mladé cibulky, 1 chilli paprička, 2 barevné papriky, 1 citron, 4 lžíce rybího vývaru, sůl, snítka koriandru nebo petrželky



?Postup:

1. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu, vodu slijeme a nudle propláchneme studenou vodou.


2. Hovězí maso nakrájíme na velmi jemné nudličky. Všechnu zeleninu očistíme, cibulku nakrájíme na nudličky, chilli papričku na malé kousky a papriky na tenké nudličky.



3. Na pánvi rozpálíme olej a nudličky masa na něm ze všech stran opečeme. Přidáme nakrájenou cibulku, papriky a opět orestujeme. Nakonec přidáme nasekanou chilli papričku a uvařené nudle a už jen krátce prohřejeme.



4. Připravený salát přendáme do mísy, dochutíme citronovou šťávou, solí, zakapeme vývarem a posypeme nasekaným koriandrem. Salát můžeme podávat teplý i studený.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 963 kJ/230 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:09