Sedm receptů na mleté maso. Jednoduché a snadné. Co víc si přát?

Masové kuličky ve smetanové omáčce

Suroviny:
500 g mletého hovězího masa, ?300 ml smetany (30%), ?strouhanka na zahuštění, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?špetka mletého římského kmínu, ?rostlinný olej dle potřeby, ?1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?200 ml silného hovězího vývaru, ?100 g taveného sýra, ?růžičky z 1 brokolice



Postup:

1.
V míse mícháme vychlazené mleté maso, dokud se nezačne lepit. Pak do něj postupně vmícháme 4 lžíce smetany. Masovou hmotu dle potřeby zahustíme strouhankou a dochutíme ji solí, pepřem a kmínem. Vytvarujeme z ní menší kuličky a na pánvi s rozehřátým olejem je ze všech stran opečeme.

2. Cibuli i česnek oloupeme, nasekáme najemno a v hrnci na rozehřátém oleji orestujeme. Přilijeme vývar a zbylou smetanu. Omáčku necháme za stálého míchání zhoustnout. Pak v ní rozpustíme tavený sýr. Dochutíme ji solí a pepřem.

3. Růžičky brokolice omyjeme a spaříme v osolené vroucí vodě. Pak je vyjmeme, necháme okapat a společně s masovými kuličkami je vložíme do omáčky. Vše prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 2531 kJ/605 kcal

Počet porcí/kusů 4