Maracuja - Brazílie
Tropické a subtropické ovoce, které pod tmavě fialovou slupkou skrývá rosolovitou dužninu. Má osvěžující, lehce navinulou chuť s výraznou, nezaměnitelnou vůní. Konzumujte lžičkou nebo prolisovanou šťávou. Dochuťte jím ovocné poháry, nápoje, jogurty.
Rambutan – Jihovýchodní Asie
Pochází z Malajsie. Červenohnědá slupka je pokryta velkým množstvím vlásků. Pod slupkou se skrývá lahodná, sladká dužnina. Je bohatý na minerály jako draslík či železo. Ideální je syrový, přesto se z něj vaří kompoty i džem.
Salak - Sumatra, Jáva
Červená až černohnědá slupka připomíná hadí kůži. Musí být dobře vyzrálý, jinak je natrpklý. Mléčně bílá křupavá dužnina připomíná vzdáleně ananas. Salak se jí syrový, nebo se používá do moučníků, kompotů, k výrobě bonbonů či nápojů.