O víkendu máte chuť vyrazit do lesa a nasbírat si čerstvé lesní houby. My pro vás máme inspiraci, co z nich uvařit.

Houbový tatarák na topinkách

Suroviny: 500 g lesních hub, ?1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?4 lžíce olivového oleje, ?sůl, ?černý mletý pepř, ?4 snítky tymiánu, ?2 lžíce rajského protlaku, ?2 lžíce sójové omáčky, ?1 malá chilli paprička, ?4 krajíce chleba, ?1 lžíce ostré hořčice, ?2 lžičky sladké papriky, ?2 lžíce pokrájené hladkolisté petržele



Postup:

1.
Houby očistíme, cibuli a česnek oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a lehce osmahneme cibuli i česnek.

2. Přimícháme houby, sůl, pepř, nasekaný tymián, protlak, sójovou omáčku a pokrájenou chilli papričku. Dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Směs odstavíme a necháme zchladnout.

3. Krajíce chleba překrojíme napůl, potřeme zbylým olejem a rozložíme na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme dozlatova.

4. Do vychladlé houbové směsi přidáme hořčici, sladkou papriku, trochu petržele a hotový tatarák nandáme na topinky. Ozdobíme zbylou petrželkou, dle chuti i chilli papričkou.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 1080 kJ/258 kcal

Počet porcí/kusů 4


  10:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:28